Фактично, омега-3 поліненасичені жирні кислоти є цінними сполуками з корисними властивостями. Все частіше говорять про необхідність включення їх в раціон і, при необхідності, додаткового прикорму.

Тим більше, що організм не в змозі зберігати їх у жировій тканині, і тому варто забезпечити їх постійне надходження через дієту та/або добавки. Тому варто дізнатися про них більше, щоб зрозуміти, чому вони такі важливі для нормального функціонування людського організму.

Що таке омега-3 жирні кислоти?

Омега-3 жирні кислоти – це хімічні сполуки, які є важливим елементом щоденного раціону. Вони класифікуються в основному як жири, з яких насичені жири є «поганими» і повинні бути обмежені, щоб підтримувати, серед іншого: здорова фігура. Однак омега-3 жирні кислоти є ненасиченими і можуть навіть допомогти сформувати фігуру вашої мрії. Однак вони набагато більше впливають на здоров’я організму. Однак варто пам’ятати, що омега-3 жирні кислоти можна розділити на:

  • EPA (ейкозапентаєнова кислота) – її найбільший вплив можна помітити на нервову систему, яка вимагає її нормального функціонування. У їжі його можна зустріти переважно в рибі.
  • ALA (альфа-ліноленова кислота) – найкращими джерелами цієї ненасиченої жирної кислоти є олії, такі як рапсове, соєве та лляне.
  • DHA (докозагексаєнова кислота) – це ненасичена жирна кислота, яка може вироблятися в організмі людини ліноленовою кислотою в невеликих кількостях. Джерелом їжі є риба і водорості.

Чому варто подбати про належний рівень омега-3 кислот?

Омега-3 жирні кислоти виконують багато важливих функцій в організмі людини та мають значні властивості для зміцнення здоров’я. Дієтологи та лікарі найчастіше заохочують до їх правильного вживання через:

  • Підтримка нервової системи – і, отже, таких органів, як мозок і очі. Вони позитивно впливають на процеси, пов’язані із запам’ятовуванням, мисленням, розумінням тощо. Крім того, омега-3 жирні кислоти можуть знизити ризик хвороби Альцгеймера.
  • Підтримка серцевого м’яза – багатьом людям, які мають проблеми з роботою серця або всієї серцево-судинної системи, рекомендують вживати омега-3 жирні кислоти. Вони мають властивості розрідження крові та перешкоджають утворенню тромбів і емболії. Вони також допомагають знизити рівень поганого холестерину і підвищити рівень хорошого холестерину.
  • Вони мають протиракові властивості – зменшують шанси раку молочної залози, простати та товстої кишки. Це пов’язано з тим, що омега-3 жирні кислоти стимулюють роботу імунної системи.

Проте варто пам’ятати, що омега-3 жирні кислоти – не єдині компоненти дієти, які допомагають забезпечити міцне здоров’я та гарне самопочуття. Є багато цінних поживних речовин, дефіцит яких ми також ризикуємо отримати з різних причин. З цієї причини варто регулярно проводити аналізи і, якщо необхідно, використовувати відповідні добавки.

Related Post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *